Tesla Model 3 rijdt zoals een BMW M3

Als we de Amerikaanse reviews mogen geloven, dan “accelereert de Model 3 sneller en stuurt hij leuker dan we durven vermoeden.” Heeft Tesla een elektrische concurrent voor de BMW M3 gebouwd?

We kennen de Ludicrous-rijmodus, we weten dat Tesla duivels snel accelerende auto’s bouwt. Toch blijkt de nieuwe Model 3 nog sneller dan de Amerikaanse constructeur ons belooft. Dat blijkt althans uit Amerikaanse acceleratiemetingen van DragTimes, waarin de Tesla Model 3 in 4,66 seconden van 0 naar 60 mijl/uur snelt. Dat is bijna een halve seconde sneller dan de reeds verrassend vlotte 5,1 tellen die ze beloven.

Het betrof de enkel op de achterwielen aangedreven Tesla Model 3 met de 75 kWh-batterij. Elon Musk en de zijnen zouden ook bezig zijn met de ontwikkeling van een echte sportversie van de Model 3, waarbij de 0-100 km/u-sprinttijd onder de 3 seconden zou duiken.

Zoals een BMW M3?

Nu gaat die Tesla Model 3 niet alleen in een rechte lijn als een speer. Ene Alex McCulloch vergelijkt het weggedrag immers met dat van een BMW M3 van de E46-generatie. En hij kan het weten, want McCulloch is een professionele BMW-piloot die de M-producten van binnen en buiten kent. In BMW Car Club of America vertelt hij:

“Despite my lack of seat time in the car, it did what I asked with ease; it was communicative, composed, and surprisingly neutral, despite my not being able to figure out how to defeat the stability control. The steering, brakes, and balance were all on par with my expectations of a sport sedan—think E46 M3…

Mooie woorden. We kunnen niet wachten om de Tesla Model 3 zelf aan de tand te voelen.

 

BRON:https://www.autowereld.be/

Leave a Reply